dinsdag 5 juni 2012

32 weken en weer een domper te verwerken...

Vorige week donderdag zaten we op van de zenuwen zitten we in de auto onderweg naar Nijmegen.. 
4 weken geleden inmiddels dat we voor ons kleine mannetje op controle moesten.
4 weken 'rust', 4 weken genieten!, 4 weken druk in de weer om de laatste spullen te regelen en op orde te krijgen.. die 4 weken leken voorbij te zijn gevlogen..


Hormonenbom als ik ben en absoluut geen geduld hebbend loopt het in het ziekenhuis ook nog eens een half uur uit.. Wat lijkt een half uur dan verschrikkelijk lang te duren zeg!! 


We zouden eindelijk te horen gaan krijgen hoe we de bevalling in zouden gaan. En waar en wanneer..
Dachten met wat meer zekerheid naar het einde te gaan en op dat punt eindelijk te weten hoe we er voor staan en hoe we er naartoe kunnen gaan leven.. Maar dat viel weer vies tegen.


We beginnen met de standaard echo controle..
Maar wat is ie in 4 weken tijd toch gegroeid zeg! Je kunt er heel weinig uit opmaken..Ze moest echt weer zeggen waar we naar keken en zelfs dan zag je het soms niet eens.. Heeft te weinig ruimte dus helaas geen mooie foto's meer :) 1900 gram inmiddels en zijn voetje is al 7cm!!!!! 


Dan komt de kindercardioloog mee kijken voor zijn hartje. Ze kijkt mee, ze praten in de medische termen, het is even stil en zegt dan: 'ow maar ik zie dat mevrouw al 32 weken zwanger is en de zwangerschap niet is afgebroken'. PATS.. Weer een klap in ons gezicht.. alsof we die de afgelopen 12 weken nog niet genoeg gehad hebben! We hebben na de controle een gesprek met haar.. En ze is dan ook heel eerlijk naar ons toe.. Hoe pijnlijk het dan ook is.. De situatie van het hartje van ons kleine mannetje is maar 1x terug te vinden in de medische literatuur en die zwangerschap is toen afgebroken. Ze kan ons daarom ook echt geen antwoorden geven omdat ze ook echt niet weten wat het hart gaat doen en wat hun moeten/kunnen doen.. 
zoals mevrouw Reijnders al zegt dat is koffie dik kijken...Zoals je begrijpt is dat alles behalve geruststellend, zo relaxed en fijn onze 4 weken waren, genietend van de zwangerschap en van de rust die erbij kwam kijken..Dat was toch wel echt fijn ten opzichte van daarvoor om de 2 weken in het ziekenhuis zijn (ook al is het ten controle voor onze kleine man ) dus dat hebben we er dan ook zonder twijfel voor over!!
Maar we zullen weten dat we in de medische malle molen zit!!! En het is nu ook echt gedaan met de rust en het genieten. Positief zijn is nu ook erg moeilijk. Gewoon puur om het feit dat alles wat ze zouden kunnen of moeten doen nog nooit is uitgevoerd of gedaan is.. Tussenstukje tussen de boezems plaatsen is een ingreep die ze dagelijks uitvoeren en we onze hand dus ook niet voor omdraaien. Maar het is niet alleen voor ons 1 groot vraagteken maar ook voor de artsen. dus dat werkt niet echt bemoedigend. 14 juni en 26 juni zijn weer controle afspraken ingepland en dan op 26 juni gaan we de datum van het inleiden inplannen voor 2 weken later!! Dan zitten we op 38 weken en mag ons kleine mannetje komen.. En dan zullen we gaan zien hoe het verder gaat verlopen.. We zullen het op ons af moeten laten komen en hopen op het beste :) 


Liefs Vince, Winnie en de kleine friemel


8 opmerkingen:

 1. Hey Lieverds,

  Weer zo'n heftig blog, vooral als je zelf ook een kleine spruit verwacht....( en op dit moment ook in een medische mallemolen zit)
  Alles wat hier gebeurd lijkt in eens niets te zijn bij dit. Ik heb zoveel respect voor jullie dat jullie deze spannende tijd voort gaan zetten. Ik duim voor jullie dat jullie mannetje zo sterk is dat hij vecht voor een leven met jullie.

  Liefs Meggy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje :S dat is ook erg lomp van die vrouw zeg. Niet te geloven. En echt een klap in jullie gezicht. Veel sterkte ermee. En ik hoop voor jullie dat jullie mannetje sterk genoeg is voor alles.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O Winnie en Vince wij zijn er helemaal stil van.
  Wat kut. Ik weet gewoon niet wat ik moet type.
  Ik kan alleen maar zeggen hoeveel respect wij voor jullie hebben en dat jullie kereltje echt top ouders heeft!!!!
  Probeer nog te genieten van je zwangerschap van jullie knapperd die het heerlijk heeft in jouw buik!

  Heel veel Liefs
  Eddy en Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heey vince en Winnie,

  Wat een klote dag zo weer hee!!
  Hopelijk kun je nog een beetje ontspannen, ook belangrijk voor een as mama en papa!!
  Wij denken aan jullie en jullie doen het super!!
  :-)
  Probeer nog wat te genieten van die mooie buik en het getrappel, tijd gaat snel!!

  Liefs Flip & Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Winnie

  Ik heb je blog met open mond gelezen, ik wist niet dat er zulke nare opmerkingen gemaakt konden worden door artsen! Dat kan niet waar zijn!
  Wat een mooi babytje is hij zeg!
  Ze kunnen heel veel zien al voor de geboorte, maar mijn ervaring leert ook dat iets pas 100% vast staat als de baby is geboren.
  Geniet van de laatste loodjes, ik verlang nog steeds vaak terug naar dat lieve getrappel in de buik!
  Liefs
  Talitha (een trotse moeder van vier kinderen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevoeging van mij, ik kan me natuurlijk ook wel inleven dat genieten wel heel moeilijk is met deze uitslagen maar wil je wel heel graag een hart onder de riem steken omdat jullie het zo moeilijk hebben!
  Take care!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je slofjes voor hem wil wil ik ze wel voor je haken, als aardigheidje. Je mag me mailen op talithabresser@gmail.com.
  Liefs Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Winnie

  Hopelijk gaat het goed met jullie naar omstandigheden. Ik denk aan jullie. Veel liefs Talitha

  BeantwoordenVerwijderen